Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
9 Mar 2021

Custom studio gear stands maken? Iwan Op Maat doet het!

producer Custom studio gear stands maken? Iwan Op Maat doet het!

Mensen met passie en een visie, dat vinden wij bij Inside Audio leuk! Mits het wel met audio te maken heeft natuurlijk. Recent spraken wij Iwan van Iwan Op maat - Iwan maakt de ultieme stand voor je drumcomputer, synthesizer of keyboard. Waarom en hoe? Wij spraken Iwan!

Iwan is later ook bij ons langs geweest om de toffe custom stand te brengen, die binnenkort ook in een video te zien is! Check de foto's alvast hieronder, het resultaat mag er zijn!

Hoe ben je op het idee gekomen om zelf stands te ontwikkelen?

Ik was met vrienden een weekend weg en één van mijn vrienden had een TR-8 en TB-3 meegenomen. Ik kon er simpelweg niet vanaf blijven. Ik heb toen zelf een TR-8s gekocht en zodoende verslaafd geraakt. Daar kwam steeds meer bij waardoor ik al snel ruimte te kort kwam. Bovendien merkte ik na een half uurtje jammen dat ik last van mijn nek kreeg. Na heel veel zoekuren op internet kon ik niks vinden wat voor mij geschikt was. Omdat ik wel vaker mijn eigen meubels heb gemaakt, besloot ik dat hiervoor ook te doen. En met succes, want ik kreeg heel erg veel positieve reacties.

Tegen welke uitdagingen liep je zoal aan?

Haha, teveel om op te noemen. Een mooi voorbeeld: Ik had een eerste prototype in mijn huiskamer staan. Deze was gericht op de setting die ik toen had. Er waren wat apparaat wissels waardoor ik een nieuw apparaat wilde neerzetten. Deze paste niet. Dat was voor mij het teken dat een standaard ook flexibel moet zijn in welke apparaten erop passen. Hierdoor is het idee van de verschillende steuntjes ontstaan.

Custom IA logo
Te verstellen naar wens
IA knoppen
De custom stand

Wat zijn voordelen van custom stands tegenover gewone stands die je in de winkel kunt kopen?

Er zijn heel veel voordelen. Je kan denken aan ergonomie, flexibiliteit, ruimtebesparing en degelijkheid. Het hangt er maar vanaf waar je naar op zoek bent. Voor mijn vrouw daarentegen was het bijvoorbeeld erg belangrijk dat de kleuren overeenkomen met de rest van het interieur. Samenvattend krijg je een uniek product wat exact aansluit op je eigen wensen in plaats van de wensen van de fabriek.

Aan welke prijzen moet men denken bij een custom stand?

Alles wordt met de hand en naar eigen specifieke wens gemaakt. Er is dus niet echt een prijsrange of iets dergelijks. Een opstelling voor bijvoorbeeld een drumcomputer, groovebox en 2 synths zal ongeveer tussen de 300,- en 350,- kosten. Wil je datzelfde in bladgoud, dan wordt het wat duurder… Op dit moment heb ik een actiemodel op mijn website staan die voor heel veel mensen geschikt zal zijn waarbij de apparatuur in hoek verstelbaar is. Hierdoor kun je de standaard zowel zittend als staand gebruiken. Deze kost nu tijdelijk 385,- incl BTW en bezorging.

3d geprinte houders
Hoofdtelefoon houder
Dustbag
Een trotse Iwan!

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Op bedrijfsgebied wil ik er van kunnen leven, maar ook niet meer. Ik heb geen behoefte om uit te breiden en personeel in dienst te nemen. Voor je het weet ben je met andere dingen bezig dan wat ik nu met veel plezier en passie doe. Met muziek bezig zijn en hiervoor mooie dingen maken! Wel heb ik nog een aantal ideeën voor accessoires in ontwikkeling. Zoals het er nu naar uitziet zal binnenkort het eerste accessoire online komen op mijn website.

Heb jij ook een tof project? Neem contact op met Inside Audio!

Deel dit artikel

Geplaatst in Producer

ReactiesGerelateerde artikelen