Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
6 May 2020

Interview met DJ Buzz Low over produceren en het winnen van de Afrojack Remix Battle

producer Interview met DJ Buzz Low over produceren en het winnen van de Afrojack Remix Battle

DJ Buzz Low oftewel Bas Lefeber is de 21-jarige DJ/Producer die vorig jaar de Global Remix Battle georganiseerd door Afrojack won. Hij tekende daarmee een wereldwijde overeenkomst voor management/artiestenontwikkeling bij LDH Europe (samenwerking tussen LDH Japan en Afrojack). Vanaf dat moment nam de carrière van Buzz Low serieuze stappen.

Inmiddels heeft Bas meerdere singels getekend bij Spinnin’ Records. Wij spraken Bas over het snelle succes en het produceren van muziek!

Hallo Bas, bedankt voor je tijd! Hoe heb je de afgelopen maanden ervaren?

Druk maar heel leuk. Er zijn in de afgelopen paar maanden heel veel leuke dingen geweest. Ik heb in de zomer gedraaid op Starbeach in Griekenland en ben naar Afrojack geweest in Ibiza en Dubai om in de studio te werken aan nieuwe muziek. Ook ben ik in februari voor het eerst naar Los Angeles geweest om daar sessies te doen met veel verschillende songwriters om nieuwe muziek te maken. Dus de afgelopen paar maanden voelen als heel lang als ik eraan terug denk omdat ik zoveel gedaan heb maar het is wel allemaal echt heel leuk.

Hoe ervaarde je de support van Afrojack en Spinnin’ Records?

Zowel de support van Afrojack als van Spinnin’ motiveerde mij beide echt heel erg. Ik keek tegen beide op als voorbeeld toen ik begon met produceren, Spinnin is altijd al een doel geweest om ooit zelf een release op te krijgen en toen ik net begon met naar elektronische muziek luisteren, nog voordat ik zelf produceerde, luisterde ik heel vaak naar Afrojack zijn muziek.

Hoe zou je je sound als producer omschrijven?

Elektronische dance muziek gemixt met pop elementen. Ik vind zowel dance muziek als pop muziek beide heel tof om te luisteren en te maken. Ik probeer met mijn muziek een combinatie te maken tussen die twee dingen, zodat ik het kan draaien in mijn dj sets maar zodat het ook gewoon geluisterd kan worden op de radio en op Spotify.

Als je zou moeten kiezen tussen produceren of draaien, wat zou je kiezen?

Dat is heel moeilijk om daartussen te kiezen want het is het leukste om je eigen nummers te kunnen draaien en te zien hoe mensen daar live op reageren. Maar als ik zou moeten kiezen zou ik denk ik wel voor produceren gaan.

Wat zijn belangrijke lessen geweest waarvan je hebt geleerd de afgelopen maanden?

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is denk ik door goed te luisteren naar andere nummers en daarvan te leren door te luisteren hoe die nummers zijn geproduceerd. Of naar de tekst te luisteren en regel voor regel zo een nummer doornemen om te leren op wat voor manier de tekst is geschreven en opgebouwd.

Wat zijn je 3 favoriete plugins?

  • Omnisphere
  • Decapitator
  • RC-20 Retro Color
Omnisphere
Decapitator
RC-20 Retro Color

Welke hardware gebruik je in je studio?

Een Tube-Tech CL 1B compressor en een Neve Pre Amp voor vocals. En een elektrische piano van Yamaha waar ik al mijn geluiden uit software plugins altijd mee inspeel.

Wat zou je beginnende producers adviseren?

Heel veel Youtube tutorials kijken over produceren en tijdens het mixen referentie tracks gebruiken en die dan vergelijken met je eigen mix daar wordt je mix heel snel veel beter van waarschijnlijk.

Volg DJ Buzz Low op Instagram & Facebook.

Deel dit artikel

Geplaatst in Producer

ReactiesGerelateerde artikelen