Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
16 Aug 2021

Review: Eventide Micropitch en Ultratap

reviews Review: Eventide Micropitch en Ultratap

Micropitch en Ultratap zijn twee ongelooflijk krachtige plug-ins voor degenen die in DAW werken. Eventide heeft die technologie nu naar het pedaal platform gebracht en de vloer geopend voor sonische creators die grenzen willen verleggen en hun geluidspalet willen uitbreiden. Eventide is altijd een voorloper geweest op het gebied van muziektechnologie, heeft grenzen verlegd en nieuwe en innovatieve pro-audioapparatuur gecreëerd die de manier waarop we muziek spelen en produceren bepalen.

Eind jaren 80 creëerde Eventide twee in een studio rack effects die veel artiesten hun kenmerkende geluid gaven. De H910 was 's werelds allereerste digitale effectprocessor. Het gebruikte een combinatie van modulatie, delay en pitch shifting om een geluid te creëren als nooit tevoren.

De SP2016 werd in veel opzichten de reverb die het geluid van de snaredrum uit de jaren 80 definieerde. Gebruikt door vele legendarische mix-engineers die de voorkeur gaven aan de authentieke emulatie van klassieke room reverbs en plate reverbs. Beide iconische effecten zijn nu beschikbaar in een draagbaar, lichtgewicht en krachtig pedaal platform.

Het geluid

Gezien Eventide's rijke geschiedenis en uitgebreide ervaring in pro-audio, verwachten we dat beide pedalen het best mogelijke geluid leveren. Zoals altijd is Eventide tot grote sonische diepten gegaan om functies te recreëren die de originele in rack eenheden zo inherent karaktervol maakten, en dit is duidelijk te zien aan zowel de Ultratap- als de Micropitch-pedalen. Beide pedalen hebben een vooraf ingesteld menu met 6 banks om je geluid van de grond te krijgen, evenals enkele sjablonen die je over elkaar kunt leggen om je eigen patches te leren en vorm te geven. Beide pedalen zijn ook uitgerust met converters op studioniveau, dual-processing-engines, stille schakeling en true/buffered bypass.

De Eventide Micropitch

De Micropitch is al beschikbaar als plug-in, maar nu kun je de moderne aan de legendarische H9 Harmonizer bezitten die Eventide in de jaren 80 op de kaart zette. Micropitch is in wezen een stereoverbredingstool die je gitaar, synth, zang of zelfs drums groter laat klinken. De Micropitch neemt het originele algoritme van de H910 over naar de H3000, waarmee mono- en stereosignalen kunnen worden verbreed met een combinatie van vertraging, toonhoogteverschuiving en modulatie. Voor degenen die fans waren van Van Halen en grote rockbands zoals Def Leppard, is de Micropitch een one-stop-oplossing. Micropitch beschikt ook over een aantal nieuwe geavanceerde functies die dit een echt opwindend en innovatief pedaal maken om te bezitten. Je kunt ontstemde en vertraagde versies van je bronmateriaal mixen en dimensies en tonale vormgeving bereiken die met geen enkel ander effect mogelijk zijn.

De Eventide Ultratap

Net als de Micropitch, is de Ultratap ook gemodelleerd en sterk geïnspireerd door Eventide's rack-monteerbare effecten uit de late jaren 80. Het brengt de gewilde algoritmen van het bedrijf in een draagbare en betaalbare vormfactor en verlegt de grenzen voor de meest avontuurlijke vertraging enthousiastelingen. Ultratap is ook beschikbaar in plug-in-indeling, maar laten we eerlijk zijn, je kunt het echte werk niet verslaan. Het verhaal van de Ultratap begint al in 1983, toen Eventide de SP2016 introduceerde, de allereerste programmeerbare effectprocessor. De SP2016 definieerde letterlijk een nieuwe dimensie voor vertragingseffecten, genaamd 'creative tap spacing'. Het was dit effect dat gebruikers in staat stelde de envelope van de vertragingen vorm te geven. De Ultratap is de meest up-to-date versie van deze technologie, waardoor zowel muzikanten als geluidsontwerpers 64 taps creatieve ruimte binnen handbereik hebben.

De bouwkwaliteit

Qua bouwkwaliteit zijn beide Eventide-pedalen gebouwd om lang mee te gaan. Als je een reizende muzikant bent die graag snel inpakt en zich geen zorgen maakt over het beschadigen van uitrusting, vrees dan niet, de Micropitch en Ultratap hebben beide een extreem robuuste aluminium behuizing. Hoewel het fascinerend is, kan ik niet anders dan denken dat de Ultratap gemakkelijk zal slijten en vlekken, gezien zijn glanzende metalen afwerking. Alle I/O lijkt echter erg robuust, met mooie knoppen en vormen rond de inputs.

Functies en bedieningselementen

Als je meer wilt weten over de functies en parameter bedieningen van zowel de Micropitch als de Ultratap, check dan de video hieronder!


Deel dit artikel

Geplaatst in Reviews

Reacties



Gerelateerde artikelen