Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
12 Feb 2020

Interview met Todd Helder over muziek produceren en inspiratie

producer Interview met Todd Helder over muziek produceren en inspiratie

Deze week hadden wij de eer om Todd Helder te interviewen. Todd is een veelbelovende producer uit Nederland die muziek uitbrengt bij STMPD Records van Martin Garrix. Hij is al snel zijn stijl aan het creëren, wat heel interessant is!

In dit interview, gaan we dieper in op wat productie vragen en de start van zijn carrière! 

Hoe ben je begonnen met het produceren van muziek?

Ik ben begonnen met het maken van muziek toen ik ongeveer 15 jaar oud was. In het begin, nam ik het nog niet te serieus, maar toen ik meedeed aan de Marshmello remix wedstrijd en erachter kwam dat ik had gewonnen, begonnen dingen serieuzer te worden, maar, ik vind het nog steeds heel leuk :) 

Als je moest kiezen tussen produceren en DJ’en – Wat zou je kiezen en waarom? 

Om eerlijk te zijn, ik hou heel erg van produceren! 24/7 opgesloten in de studio! Waarom niet? Haha. Maar ik zou liever DJ’en omdat ik dan de track waar ik aan werk uit kan testen en de reactie van het publiek kan zien waardoor ik super gemotiveerd en geïnspireerd wordt om nog harder te werken.

Hoe ben je op het idee gekomen om het pixel visuele opzicht te gebruiken als deel van je merk?

Videogames spelen is altijd al een groot gedeelte geweest van mijn leven en heeft veel invloed gehad op mijn muziek & visuals. Wat ik het leukste vindt aan gamen is de meeslepende ervaring: je kan de realiteit van alledaags leven ontsnappen en nieuwe werelden en avonturen ontdekken! 

Je muziek en productie is uniek. Hoe ben je hierop gekomen?

Bedankt dat betekend veel voor me! Om eerlijk te zijn, Ik produceer nu al 6 jaar en de manier waarop ik het deed was door gewoon te gaan zitten en muziek maken die je graag zou willen luisteren of afspelen als DJ. Artiesten zoals Travis Scott, Michael Jackson en Marshmello hebben we veel geïnspireerd! 

Hoe benader je het proces van een nieuw nummer? Zijn er specifieke stappen/regels die je volgt?

Ik loop altijd graag de studio in met een idee, die kan komen van een willekeurige loop of Splice, een vocal van een rap sample pack die ik heb gedownload van een willekeurige website of zelfs nieuwe nummer op Soundcloud. Ik heb voor mezelf een sample pack met alle Todd geluiden die ik vaak gebruik in mijn nummer bijvoorbeeld: strummed piano, ambiance loops, drum samples en rare dingen zoals alien geluiden haha.

Noem je 3 favoriete studio hardware. 

KRK Rokit 6, Sennheiser 6XX (voor iedereen die leest! Deze koptelefoon is een MUST!) en als laatste mijn LG 27 inch! 

Noem je 3 favoriete studio plugins

Ik zal er een paar noemen: ALLE plugins van Kiloheart & Soundtoys!! Ik kan niet zonder deze leven haha! 

Heb je een favoriete plugin die je in al je nummers gebruikt?

Ik gebruik graag Fruity Waveshaper op alles!! Dit kan een fijne distortion of zachte saturation aan mij nummers toevoegen! (Zorgen dat het popt & meer kracht geeft) 

Heb je tips voor ambitieuze muziek producers?

Ik denk dat ik nog niet in de beste positie ben om advies te geven aan andere omdat ik zelf nog een opkomende DJ en producer ben. Maar als iemand het me zou vragen, zou ik zeggen dat ze tutorials op Youtube moeten kijken en kijk naar: Jonas Aden & Zen World.

BEDANKT voor de uitnodiging!

Deel dit artikel

Geplaatst in Producer

ReactiesGerelateerde artikelen