Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
25 Jan 2017

Trobi: 'Je gaat er 100% voor of niet'

producer Trobi: 'Je gaat er 100% voor of niet'

Onlangs labelde Inside Audio hem al de ‘Future Star’ voor 2017. Bryan du Chatenier ook wel bekend onder zijn DJ-alias Trobi tekende in 2016 op jonge leeftijd bij het grootste dancelabel ter wereld: Spinnin’ Records. 

Hoi Trobi, Stel je zelf even voor!
Hoi! Mijn naam is Bryan du Chatenier, ik draai en produceer onder de naam Trobi en ik combineer Commerciële Deep House met Tropische invloeden.

Hou oud was je toen je begon met produceren? 
Toen ik begon met zelf te produceren was ik 12 jaar oud en toen werkte ik in FL Studio, tegenwoordig werk ik in Ableton & Logic Pro X.

Hoe ben je in de muziekwereld gerold?
Ik ben in de muziekwereld gerold door een vriend van mijn vader. Zijn zoon was ook bezig in de muziek en zo kwam in aanraking met muziek. Uiteindelijk ging ik ermee verder en hij stopte, nu sta ik hier.

Natuurlijk, zal het in het begin lastig zijn geweest. Hoelang duurde het voordat je door had dat je werk erkend werd? 
Om heel eerlijk te zijn is dat voor mezelf pas sinds een half jaar, een jaar geleden hoorde ik wel van mensen dat ze het goed vonden maar was ik er zelf nog niet helemaal van overtuigd. Sinds een half jaar ben ik eigenlijk pas tevreden met mijn eigen muziek en vind ik het ook relax om te luisteren omdat het volgens mijn eigen denken klopt hoe ik het wil.

Veel producers van jouw leeftijd proberen hetzelfde te bereiken. Wat heb jij gedaan om op te vallen? 
Ik weet niet echt wat ik precies heb gedaan dat ik zó erg opval, ik heb in ieder geval gezorgd dat ik de juiste mensen om me heen heb, dat ik elke dag 24/7 met muziek bezig ben en alles waar ik mee bezig ben daarmee te maken heeft. Je gaat er 100% voor of niet, als ik het vergelijk met voetbal speel ik nu Champions League en ik mag meespelen, maar als ik er niet 100% voor ga kom ik gewoon net als vele andere op de bank. Dat wil ik niet!

Wat zijn dingen waar jonge producers voor op moeten letten? 
Doe vooral niemand na. Ik zeg niet dat je een trend zetter moet zijn want dat vind ik mezelf ook echt niet maar hou je niet te veel bezig om echt iemand na te doen. Doe ook gewoon wat je leuk vindt en laat je niet te veel beïnvloeden door wat mensen over je zeggen of vinden.

Wat zijn jouw 3 tips om succesvol te worden als producer?
Om heel eerlijk te zijn, er zijn volgens mij geen tips om succesvol te worden want dat vind ik mezelf ook niet. Ik ben totaal nog niet succesvol, alles gaat goed maar ik noem mezelf zeker geen succesvol iemand. Wat ik denk dat belangrijk is om succesvol te worden is:

  • Discipline.
  • Focus.
  • Plezier hebben in wat je doet.

Wat is je favoriete plug-in - die je vanaf het begin al gebruikt?
Ik werk amper met plug-ins omdat ik het veel vetter vind om in audio te duiken maar als ik een plug-in gebruik is het vaak Sylenth 1 of Serum.

Hoe heb jij geleerd de eerste stappen te zetten qua productie/produceren?
Ik heb aan het begin heel veel geleerd via YouTube tutorials, remakes en vooral ook veel van vrienden die ook begonnen muziek te maken!

Heb je een tip die je jonge producers kan meegeven?
Doe wat je leuk vindt, geniet van alles wat je doet en blijf gewoon muziek maken, blijf gewoon muziek maken tot je het zelf ook echt goed vindt en dan doorgaan, doorgaan & doorgaan! Ik produceer nu zo’n 5 jaar maar echt sinds een half jaar vind ik mijn eigen muziek lekker om naar te luisteren en luister ik er echt naar met het gevoel van: Hé, dit klopt, zo heb ik het in mijn hoofd en zo vind ik het relax om naar te luisteren.

Wie heeft jou geïnspireerd om muziek te maken?
Wie mij heeft geïnspireerd om muziek te maken zijn zeker: Avicii & Major Lazer. Nu vooral Boaz van de Beatz.

Wat was je grootste struikelblok toen je begon met muziek maken?
Het grootste struikelblok toen ik begon met muziek maken was denk ik vooral het feit dat alle muziek die je hoorde echt 100000x beter was dan je eigen muziek en dat je dan echt dan van F*CK, ik wil dat ook. DISIPLINE en toch door blijven gaan is the Key to succes! 

Check hier de nieuwste release van Trobi!

Deel dit artikel

ReactiesGerelateerde artikelen