Sennheiser, wie kent het niet... Al jaren is Sennheiser vooruitstrevend aanwezig in de markt met een focus op audio oplossingen. In 2020 bestaat Sennheiser zelfs 75 jaar als bedrijf. Sennheiser is opgericht in 1945 en een van de voorlopers als het gaat om de ontwikkeling van hoofdtelefoons, microfoons en draadloze systemen. Nu is het zo dat wij bij Inside Audio natuurlijk regelmatig verschillende microfoons gebruiken en in verschillende situaties ook shotgun microfoons.
Sennheiser heeft een van de meest populaire shotgun microfoons op de markt met het MKE600 model - genoeg rede om jullie meer uitleg te geven en te testen of de MKE600 de aankoop waard is!
In samenwerking met Sennheiser schreven we de onderstaande review!
Voor wie en wanneer geschikt?
Voor muzikanten en filmmakers is de MKE600 ideaal, vooral bij het opnemen van dialoog wil je een overhead microfoon plaatsen. Deze richt je precies op de audiobron, zo vangt de MKE600 precies de stem op en klikt dit erg strak. Wij hebben dat gedaan bij een review van Marshall Amps, waarbij Rik van Inside Audio uitleg gaf - de video zie je hieronder. Daarnaast hebben we de MKE600 bij dit project ook anders toegepast, zoals bij het opnemen van de audio bron bij de Marshall Amps en als microfoon op het begin, die het algehele audio van de ruimte opnam.
Je kunt dus vele kanten op met de MKE600, op een camera schroeven, op een boom-pool om zo boven een persoon te richten of als microfoon om een instrument op te nemen.
Wat zit er in de doos?
Je krijgt natuurlijk de MKE600, een cold shoe mount, windshield en een tasje om de MKE600 in op te bergen. Wij hebben daarbij nog gekozen voor de speciaal gemaakte Sennheiser windshield genaamd MZH 600 blimp. Deze is speciaal ontwikkeld voor de MKE600 en erg handig wanneer je buiten aan het opnemen bent met veel wind.
Hoe werkt de MKE600?
Nou eigenlijk vrij simpel, de microfoon heeft stroom nodig - dit kan je doorvoeren middels phantom-power of batterijen in de microfoon. Beide opties werken erg goed en bieden uitkomst in verschillende situaties. Cameras en een aantal field recorders kunnen namelijk geen phantom power doorvoeren, waarvoor de batterijen een mooie oplossing bieden. Daarnaast zit er een low-cut filter op de microfoon om zo ongewenste lage frequenties eruit te filteren.
Los daarvan is het gewoon aansluiten middels XLR en opnemen!
Geluidskwaliteit
Qua geluid is de MKE600 in onze ogen écht een all-round microfoon maar die pas écht tot zijn recht komt bij het opnemen van dialoog. Wij hebben de MKE600 in verschillende tutorials gebruikt en is inmiddels onze go-to microfoon. De in detail opnemen van alle details en vooral de details in het laag van een stem of ander geluid is erg indrukwekkend. De microfoon presteert erg goed, ook als je soms een foutje maakt met het perfect richten.
Luister naar het audio in de video hierboven en hoor het zelf!
Conclusie
Sennheiser heeft een knap stukje kwaliteit geleverd met de MKE600, een betaalbare shotgun microfoon die voor veel creators uitkomst biedt. Het is tegenwoordig onze vaste microfoon in veel settings, dit hoor het dus altijd terug in onze videos. Wij zijn er erg tevreden mee en op basis van andere reviews online kunnen we concluderen dat we niet alleen zijn! De low-cut filter is een prima uitkomst voor het verder wegfilteren van wind, wat resulteert in ruis in de lage-frequenties.
In algeheel een erg neutrale microfoon die je stem prima vertaalt in vele situaties. De microfoon is zelf erg lichtgewicht, waardoor hij op prima te koppelen is aan een DSLR camera.
Sennheiser MKE 600 shotgun microfoon
Voordelen
- Erg gedetailleerd geluid
- Betaalbaar
- Goede bouwkwaliteit
Nadelen
- Nog geen kunnen vinden
Sennheiser MZH 600 blimp - windkap voor de MKE600
Voordelen
- Speciaal voor de MKE600 gemaakt
Nadelen
- Nog geen kunnen vinden
Reacties