Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
27 May 2020

Interview met Michael Mendoza over draaien, produceren en zijn nieuwste release!

producer Interview met Michael Mendoza over draaien, produceren en zijn nieuwste release!

Michael Mendoza (32) is al jaren een grote speler in de dance-scene te noemen. Hij werd op 16-jarige leeftijd ontdekt als aanstormend talent. In de jaren dat hij actief is als DJ heeft hij gedraaid in toonaangevende clubs in binnen- en buitenland en heeft zijn gezicht meerdere promotie-posters gesierd van internationale festivals.

Bijzonder is dat Michael rechten heeft gestudeerd en dit combineerde met een startende carrière als DJ. Met in zijn jonge jaren mentors als Sunnery James en Benny Rodrigues wist DJ Michael Mendoza het ver te schoppen en is hij nog altijd een gerespecteerde naam in de dance-scene.

Wij spraken Michael over zijn release La Remontada op Spinnin Records’, draaien en het produceren van muziek.

Hallo Michael, bedankt voor je tijd! De clubs zijn gesloten, waar hou je je nu zoal mee bezig?

Het is een gekke tijd voor iedereen, de hele muziekindustrie ligt praktisch plat. Nadat het besef kwam dat dit langer ging duren dan een paar weken en ook alle optredens voor het zomerseizoen waren afgezegd heb ik veel contact met collega DJ’s gehad. Ik produceer nu vooral veel muziek vanuit huis, draai livesets via social media en werk samen met mijn sponsorpartners om op aangepaste schaal mijn muziek ten gehore te brengen. Het is een ingewikkelde periode, maar het daagt me ook uit om op vernieuwde en creatieve manieren bezig te zijn met muziek.

De titel van je nieuwste release is Spaans voor ‘de terugkomst/comeback’ vanwaar deze titel?

Ik wilde graag een zomerse track maken voor de zomer van 2020 en ik denk dat dat met La Remontada goed gelukt is. Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen en muziek te maken dat een breed publiek muziekliefhebbers aanspreekt. Niet eerder heb ik een Spaanstalige track gereleased, dus dit voelde als een logische nieuwe stap. De titel La Remontada refereert aan de grootste comeback van mijn 2e favoriete voetbalclub FC Barcelona tegen PSG in de Champions League want het maken van deze track voelde ook als het moment van comeback voor mij als artiest nadat ik een tijdje genomen had mijzelf opnieuw uit te vinden.

Hoe zou je je sound als producer omschrijven?

Ik maak vrouwvriendelijke muziek met invloeden uit verschillende genres die een breed publiek aanspreken. Of het nou tech house techno big room rock tribal afro of latin is maakt niet uit. Als het goed voelt komt het erin. Als het werkt voor mij dan werkt het.

Als je zou moeten kiezen tussen produceren of draaien, wat zou je kiezen?

Dat is makkelijk, draaien is mijn leven. Ik zal draaien altijd boven produceren verkiezen. Daar ben ik ooit mee begonnen daarna is het produceren erbij gekomen. Na zoveel jaar muziek draaien ontwikkel je wel een oor voor kwalitatief goede muziek. Het is wel echt waanzinnig om dan je eigen muziek te produceren, te fine-tunen en dat aan een breed publiek te laten horen van achter je draaitafel en te zien hoe het publiek daarop reageert maar draaien zelf, met wat voor muziek en wiens muziek dan ook, dat is mijn grootste liefde.

Wat zijn de belangrijkste lessen die je hebt ervaren in je carrière?

Goede vraag, ik heb heel wat lessen geleerd door de jaren heen. Succes is echt niet vanzelfsprekend, dus werk altijd hard, wees vriendelijk, blijf dichtbij jezelf en zorg dat je een goed team van mensen om je heen verzamelt die het beste met je voor hebben en die niet bang zijn om je de waarheid te vertellen.

Wat zijn je 3 favoriete plugins?

Dat zijn Nexus, Sylenth en Moog.

Je hebt al zoveel gedaan in je carrière, wat staat er nog op je verlanglijstje?

Ik wil graag nog één keer een nummer 1 hit scoren in de top40 met een echt house nummer. Al het andere zie ik meer als een logische verwachting door hard werken en een goed plan. Een top 40 hit maak je niet gewoon daar komen veel meer factoren bij kijken. Dat maakt het leuker en uitdagend. Maar zo niet ben ik ook erg gelukkig met en trots op wat ik nu allemaal heb bereikt en mogen meemaken.

Wat zou je beginnende producers adviseren?

Vaak krijg ik DM’s van beginnende producers die vragen of ik naar hun muziek wil luisteren. Ik adviseer hen vooral in het begin zoveel mogelijk muziek die je leuk vindt na te maken om je skills te optimaliseren en met die combinatie van al die invloeden je eigen stijl te ontwikkelen. Iedereen is een keer begonnen, dus wees ook brutaal en stuur je demo’s rond en vraag of mensen uit het vak naar je muziek willen luisteren, daar word je alleen maar beter van. Het enige wat je in deze tijd meer dan ooit moet hebben is doorzettingsvermogen en het besef dat je hobby, hoe leuk ook, pas loon naar werken brengt als jij het als je werk gaat zien. Houd altijd je plezier erin maar make no mistake, zowel de music business als de music industry zijn 2 keiharde werelden waar weinig plek is voor soft minded people.

Check de nieuwe release van Michael hieronder!

Instagram: @djmichaelmendoza

Facebook: DJ Michael Mendoza

Deel dit artikel

Geplaatst in Producer

ReactiesGerelateerde artikelen