Door onze website te gebruiken ga je akkoord met ons cookie en privacy statement
3 Jan 2017

Mesto: ‘Mijn favoriete plug-in is Massive'

producer Mesto: ‘Mijn favoriete plug-in is Massive”

Mesto zit nog in het begin van zijn carrière. Maar toch heeft de 17-jarige Nederlandse DJ/Producer al heel wat bereikt. Vorige week labelde wij van Inside Audio hem nog als ‘Future Starr’ een DJ waar we in de toekomst veel van kunnen verwachten.

Melle Stomp die produceert onder zijn dj-alias ‘Mesto’ werd wereldwijd bekend door zijn collab met Justin Mylo & Martin Garrix genaamd ‘Bouncy Bob’. Vorig jaar tekende Mesto een platencontract bij ’s werelds grootste Dance label ‘Spinnin Records’, een droom die voor hem uitkwam!

Wij van Inside Audio hadden de eer om Mesto een paar vragen te stellen over zijn carrière, succes en werkwijze.

Hoi Mesto, Stel je zelf even voor!

Hey! Ik ben Melle Stomp, en produceer & DJ onder de naam Mesto.

Hoe oud was je toen je begon met produceren?

Ik was ongeveer 14 jaar toen ik voor het eerst een DJ set aanraakte. Veel vrienden van mij waren er mee bezig, en dat inspireerde mij dan ook enorm om het ook te gaan doen. Ik downloadde FL Studio op mijn computer en raakte al snel 'verslaafd' haha!

Hoe ben je in de muziekwereld gerold Mesto?

Ik zette al mijn tracks die ik maakte gelijk online op Soundcloud, zodat andere mensen er ook naar konden luisteren. Na een half jaartje werd er opeens een remix die ik had gemaakt, gerepost door een supergroot kanaal genaamd 'Future House Music'. Ik was onderweg naar huis vanaf school, en checkte in de tussentijd even of er nog nieuwe plays, reacties of likes op mijn track waren gekomen. Opeens had hij toen 40.000 plays! In het begin snapte ik niet hoe dat gebeurd kon zijn, maar ik kwam er later dus achter dat hij gerepost was. Dat was heel gek, want mijn tracks kregen normaal gesproken niet meer dan <500 plays. (Dat waren dan vooral mijn vrienden & familie).

Natuurlijk, zal het in het begin lastig zijn geweest. Hoelang duurde het voordat je doorhad dat je werk van Mesto erkend werd. 

Vanaf het moment wat ik net beschreef, dat motiveerde mij enorm. Ik ging gewoon door met muziek maken en dingen online zetten. Vanaf toen ging alles als een speer.

Veel producers van jouw leeftijd proberen hetzelfde te bereiken. Wat heb jij gedaan om op te vallen met Mesto? 

Allereerst heb ik mezelf niks aangetrokken van wat de rest maakte. Zonder enig idee van wat er gemaakt werd in de 'EDM' scene ben ik muziek gaan maken en wist daardoor mijn eigen stijl te creëren. Dat is heel erg belangrijk! Als je iets maakt wat al 1000 keer gedaan is, val je ook niet op!

Wat is je favoriete plug-in / die je vanaf het begin al gebruikt en die de Mesto sound maakt? 

Mijn favoriete plug-in is Massive. Hiermee maak ik (bijna) al mijn sounds en het is makkelijk te gebruiken.

Check op PluginBoutique

Hoe heb jij geleerd de eerste stappen te zetten qua produceren?

Ik heb eigenlijk gewoon maar wat gedaan. Alles wat ik niet snapte, zocht ik op YouTube op. Niet dat alles wat op YouTube staat betrouwbaar is, maar je leert toch van iedereen wat.

Wie heeft jou geïnspireerd om muziek te maken? 

Degene die mij heeft geïnspireerd om muziek te maken is Oliver Heldens. Toen hij met 'Gecko' kwam dacht ik wel echt: 'dit is super origineel en cool.' Hij is ook degene waar ik super graag mee samen zou willen werken.

Wat was je grootse struikelblok toen je begon met muziek maken? 

Mijn struikelblok in het begin was het afmixen van mijn tracks. Je zag overal op Soundcloud die supermooie waveforms (dacht ik toen) en ik wilde dat mijn tracks er net zo uitzagen. Daarom deed ik gewoon maar wat op mijn master om te zorgen dat het er cool uitzag, alleen dan klonk de hele track nergens meer naar. Haha!

Wat zijn jouw 3 tips om succesvol te worden als producer?

Mijn 3 tips om succesvol te worden zijn:

Tip 1: Doe wat je zelf leuk vindt. Probeer je eigen sound te creëren en daarmee op te vallen.

Tip 2: Probeer goed te netwerken met mensen. Stuur jouw tracks op naar de mensen waar je tegen op kijkt, en misschien vinden ze het wel vet! Zo niet... dan ga je alsnog gewoon lekker door, maar dan heb je in ieder geval contact gehad

Tip 3: Zorg dat je draait! Contact clubeigenaars, event-managers etc. Mijn eerste boeking met Mesto is ontstaan uit het verkopen van kaarten voor een feest. Ik liet toen vallen dat ik ook DJ was en dat het mij tof leek om een keer te draaien.

Deel dit artikel

ReactiesGerelateerde artikelen